JUNI

Qmineral wint de Reynolds Cup

 

 

 

 

 

Qmineral wint de Reynolds Cup

Een onderzoeksteam van Qmineral, een bedrijf in Heverlee dat gespecialiseerd is in de kwantificering van complexe minerale verbindingen, heeft de achtste Reynolds Cup in de wacht gesleept. Deze prijs beloont het laboratorium dat het meest gekwalificeerd is op het vlak van mineralogische analyses.

Niet minder dan 85 deelnemers uit 25 landen namen deel aan de competitie. Op 7 juni 2016 kregen Rieko Adriaens en Gilles Mertens van Qmineral, een start-up verbonden aan de KU Leuven, namens hun team de trofee overhandigd tijdens de 53e jaarlijkse vergadering van The Clays Minerals Society in Atlanta (USA).

 

De laatste jaren voerde de KU Leuven talrijke geavanceerde opdrachten op het vlak van mineralogische karakterisering uit in het kader van de RD&D-opdrachten van NIRAS op het gebied van geologische berging van afval van de categorieën B en C. Deze opdrachten vormden voor Qmineral evenveel gelegenheden om zijn expertise en zijn analysetechnieken in laboratoria te verfijnen. Bij wijze van erkenning wenste Qmineral NIRAS te betrekken bij de prijs die het in ontvangst mocht nemen.